ЗАЗИМ'Є. Предстоятель Української Церкви відвідав зазимську парафію

ЗАЗИМ'Є. Предстоятель Української Церкви відвідав зазимську парафію29 січня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій після освячення місця для будівництва храму на честь преподобномучениці Єлизавети скита ставропігійного жіночого монастиря на честь Афонської ікони Божої Матері в селі Зазим’є відвідав місцевий храм на честь Воскресіння Христового.

Його блаженство супроводжували: благочинний Першого Броварського благочиння протоієрей Олександр Левчук, настоятель храму протоієрей Олександр Генераленко та духовенство єпархії.

Предстоятель помолився у древньому храмі, якому цьогоріч виповнюється 150 років, та закликав Боже благословення на усіх мешканців села. Блаженніший владика приклався до девнього Зазимського образа Спасителя "Спас Вседержитель", оглянув храм та вівтар. Також владика завітав до приміщення Духовно-просвітницького центру, який функціонує при храмі. Тут владика ознайомився з роботою, яка проводиться в центрі - Недільною школою, оглянув трапезну, бапцистерій та боксерську залу спортивного клубу "Патріот".

На згадку про зазимську парафію клірик храму протоієрей Анатолій Слинько вручив владиці настінний церковний календар на 2015 рік та парафіяльну газету "Зазимський Благовісник", які видає Зазимська парафія.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив будівництво монастиря в селі Зазим’є (+ВІДЕО)

Храм на честь Воскресіння Христового села Зазим'є

Історія села Зазим'є