Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив будівництво монастиря в селі Зазим’є (+ВІДЕО)

Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив будівництво монастиря в селі Зазим’є (+ВІДЕО)29 січня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій освятив місце для будівництва храму на честь преподобномучениці Єлизавети скита ставропігійного жіночого монастиря на честь Афонської ікони Божої Матері в селі Зазим’є, що на Київщині.

Його Блаженству співслужили: духівник обителі протоієрей Роман Барановський, благочинний Першого Броварського благочиння протоієрей Олександр Левчук та духовенство Київської і Бориспільської єпархій.

Після звершення чину освячення місця для будівництва храму Його Блаженство привітав сестер та прихожан обителі з цією подією та подякував за сприяння у розбудові скита сільському голові Людмилі Спичак, протоієрею Роману Барановському, який опікується монастирем на честь Афонської ікони Божої Матері та ігумені Катерині з сестрами.

Зазначаючи, що новий храм буде освячено на честь преподобномучениці Єлизавети, Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав: «Гріх розділяє світ за кольором шкіри, за національними ознаками, за політичними вподобаннями, а молитва і святі угодники об’єднують його… Гріх має на меті знищити людину, а святі угодники покликані довести людину до вищого призначення, заради якого Господь створив кожного із нас».

Предстоятель закликав Боже благословення на всіх сестер обителі й усіх мешканців села, після чого відвідав Зазимський храм на честь Воскресіння Христового, помолився перед древньою козацькою іконою Спасителя й оглянув парафіяльний духовно-просвітницький центр.

Інформаційна довідка: Чернече життя на території села Зазим’є має давню історію. Свого часу на цих землях розміщувався скит та зимове господарство Києво-Печерської Лаври, а пізніше — Києво-Софіївського монастиря.

Наприкінці минулого року в облаштованому приміщенні поселились перші сестри нової обителі, почались проводитись богослужіння. Зокрема  щосуботи о 14.00 тут звершуються водосвятний молебень та хресний хід навколо монастиря.

 

Фото: www.fotolitopys.in.ua

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31