Молодь Бориспільської єпархії звершила подорож західною Україною

Молодь Бориспільської єпархії звершила подорож західною УкраїноюЗ 15 по 17 серпня 2017 року молодіжним відділом Бориспільської єпархії була організована поїздка на західну Україну. У вівторок 15 серпня молодь, вік якої був від 14 до 25 років вирушив із містечка Баришівка на чолі з протоієреєм Іоанном Омельчуком. У місті Київ до них приєдналися діти із села Світильня Броварського району на чолі з ієреєм Максимом Молотковим. В обідню пору молодь прибула до міста Луцьк і зупинилась у Волинській духовній семінарії. Скоштувавши семінарської їжі, юнаки та дівчата відправились по духовно-культурним та історичним осередкам обласного центру. Ввечері після смачної вечері відбулась зустріч із молоддю Волинської єпархії. Цікавими стали розмови на різноманітні теми, які піднімала православна молодь. Голова молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля розповів про важливість в сьогоднішній день вірити в Бога й активне цікаве різноманітне життя, яке не можливо уявити без Православної церкви та її вчення.

16 серпня православна молодь відправились до історичного центру України - місто Львів. У чудовому місті Лева більшість дітей були вперше, а отже всі отримали максимум позитивних емоцій. Дружньо молодь зустрів молодіжний відділ Львівської єпархії. В єпархіального управлінні діти змогли смачно пообідати а також відвідати кафедральний храм XIX ст. yа честь святого Георгія Побідоносця. Це один із трьох православних храмів, котрі знаходьтся у цьому чудовому місті. Всього у Львові є 120 храмів, але належать вони до різних релігійних конфесій.

На вечір середи 16 серпня всі учасники поїздки відправились ще до одного чудово міста Рівне. Мальовнича природа західної України, етнічної древньої Волині, порадувала православну молодь Київщини прекрасними пейзажами та теплим літнім вечором. Розбивши наметове містечко, дітвора ринула до теплого озера. Ввечері молодь мала змогу покуштувати смачну їжу, яку приготували разом із матушкою голова молодіжного відділу Рівненськов єпархії протоієрей Василій Романюк. Незважаючи на те, що зараз продовжується Успенський піст, пісна їжа виявилась дуже смачною і підійшла до смаку всім без виключення. Пізнім вечором, коли менші учасники поїздки вже втомившись пішли по палатках, молоді юнаки та дівчата задали отцю Василію питання більш серйознішого змісту. Теми стосувались правильного вибору та сенсу життя, відносин між хлопцем та дівчиною, тілесної та духовної чистоти, моральних та духовних цінностей та ін. Батюшка давав відповіді дуже мудро і доступно, адже сам вже понад 7 років організовує православні табори для молоді.

17 серпня молодь, помолившись, відправились на Київщину. Переповнені емоціями та враженнями учасники подорожі пообіцяли ще неодноразово звершувати такі поїздки, а також активно брати участь у молодіжних проектах Бориспільській єпархії.