День пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги

 День пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги24 липня 2023 року, у день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Ольгинському соборі м. Києва.

 

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієреї, духовенство собору та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до парафіян Ольгинського храму зі словом проповіді. Архіпастир розповів про життєвий шлях святої княгині Ольги та закликав вірян наслідувати взірцеві її християнського життя.

На сугубій єктенії піднесли прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Літургії Предстоятель та священнослужителі звершили чин славлення з молитвою святій рівноапостольній Ользі. Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив церковними нагородами благодійників Ольгинського собору.

Настоятель храму протоієрей Віталій Коцаба подякував Предстоятелю за спільну молитву від імені почесного настоятеля, кліриків та парафіян.

Блаженніший владика привітав усіх зі святом. Після богослужіння Предстоятель благословив відкриття святкового благодійного ярмарку на підтримку Захисників України.

У програмі благодійного заходу: співи, смаколики та іграшки, які виготовили вихованці недільної школи Ольгинського собору.

ФОТО