Світле Христове Воскресіння

Світле Христове ВоскресінняУ ніч з 27 на 28 квітня 2019 року, свято Світлого Христового Воскресіння, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив пасхальну утреню та урочисту Божественну літургію в храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед початком пасхальної полуношниці Архіпастир роздав віруючим Благодатний Вогонь, який доставили у Велику Суботу з Єрусалиму в Україну офіційною делегацією Української Православної Церкви на чолі із керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, гості у священному сані та духовенство монастиря.

За богослужінням молилися тисячі вірян Української Православної Церкви.

Наприкінці пасхальної утрені єпископ Баришівський Віктор виголосив  огласительне Слово на Святу Пасху святителя Іоанна Златоуста.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир у нашій державі та єдність Православної Церкви.

Після заамвонної молитви на Літургії Предстоятель очолив освячення артоса.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Архіпастир окропив святою водою вірян та їхня пасхальні кошики.

Світле Христове ВоскресінняСвітле Христове ВоскресінняСвітле Христове ВоскресінняСвітле Христове ВоскресінняСвітле Христове ВоскресінняСвітле Христове ВоскресінняСвітле Христове ВоскресінняСвітле Христове ВоскресінняСвітле Христове ВоскресінняСвітле Христове ВоскресінняСвітле Христове ВоскресінняСвітле Христове Воскресіння