Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив чернечий постриг

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив чернечий постриг28 березня, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив чернечий постриг співробітника КДАіС Олександра Куліша в храмі преподобного Феодосія Печерського на Дальніх печерах Києво-Печерської Лаври.

На чинопослідуванні були присутні митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, єпископ Ірпінський Климент, викладачі та студенти Академії і Семінарії, Лаврська братія і парафіяни обителі.

Новопостриженого монаха названо ім'ям Паїсій, на честь преподобного Паїсія (Величковського). Духовним восприємником став духівник КДАіС архімандрит Маркелл (Павук).

Наставляючи ченця Паїсія, владика Антоній сказав: «Не бійся небезпеки, страждань і переживань, все, що з тобою буде відбуватися - це шлях самоочищення». Митрополит Антоній також побажав, щоб молитвами преподобного Паїсія (Величковського) і сонму всіх преподобних Печерських, Господь давав сили, які так необхідні кожній людині, що йде шляхом спасіння.

На завершення новопостриженого привітали архієреї, члени професорсько-викладацької корпорації, учні духовної школи і парафіяни Лаври.