Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив чернечий постриг клірика Бориспільської єпархії

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив чернечий постриг клірика Бориспільської єпархії2 січня, після вечірнього богослужіння митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив чернечий постриг викладача КДАіС Віктора Волошина і клірика Бориспільської єпархії ієрея Георгія Слободяна в храмі преподобного Феодосія Печерського на Дальніх печерах Києво-Печерської Лаври.

На чинопослідуванні були присутні викладачі та студенти Академії та Семінарії, Лаврська братія і парафіяни обителі.

Ієрей Георгій в постригу названий ім'ям Паїсій, на честь преподобного Паїсія (Величковського), Віктор Волошин названий на честь святителя Філарета Київського (Амфітеатрова).

Духовним восприємником новопостриженних ієромонаха Паїсія і монаха Філарета став духівник Київських духовних шкіл архімандрит Маркелл (Павук).

Звертаючись до новопостриженних, митрополит Антоній привітав їх з прийняттям ангельського образу, і зазначив, що в чині постригу є все, що необхідно для майбутнього чернечого життя, нагадавши, що Церква ставить великі вимоги перед монашеством.

Далі у своїх настановах владика Антоній сказав: «До цього дня ви йшли все своє життя, розуміючи, що в цьому образі належить приносити Богові велику жертву, через ті дари, які Він дарував вам від народження через виховання і освіту. Бажаю, щоб Господь дарував вам силу, здатну подолати людську природу і бути образом ангелів. Знаходьте розраду в молитві, в цій дорогоцінній можливості спілкування з Богом. Нехай Пресвята Богородиця, взявши вас під свій омофор, буде вам Заступницею».

На завершення ченців привітали члени професорсько-викладацької корпорації, студенти духовної школи і парафіяни Лаври.