НЕДРА. В ювілейний для села рік закладено камінь під будівництво дзвіниці

НЕДРА. В ювілейний для села рік закладено камінь під будівництво дзвіниціЦього року для жителів села Недра, що знаходиться поблизу м. Березані, воєдино злилися декілька свят, ювілеї яких припали на 2016-й рік. Разом із відзначенням у цьому році 25-ї річниці проголошення державного суверенітету України тут святкували 30-у річницю з дня вимушеного переселення із зони Чорнобильської катастрофи та 350-ліття першої писемної згади про село. Сам населений пункт зараз ділиться на стару і нову Недру, на перетині шляхів корінних жителів і переселенців знаходиться храм Святої Трійці, грає символічну об’єднавчу роль в цій історії.

21 вересня в день святкування Різдва Пресвятої Богородиці неподалік від церкви, на розвилці між дорогами на стару і нову Недру перед широким загалом повстав ще один символ життя громади. Цього дня відкривали пам’ятний знак, присвячений 350-літтю заснування села Недра, символіка якого нагадувала би всім про нову, об’єднану з чорнобильцями історію села. Перед початком урочистостей настоятель Свято-Троїцької парафії прот. Олександр Клименко після короткої проповіді освятив пам’ятний знак та привітав усіх присутніх зі святом Різдва Пречистої Діви та з відкриттям пам’ятника. Свято продовжилося виступом сільського голови Деркача Михайла Васильовича,  гостей свята та фермерів громади, творчими виступами школярів.

Після завершення урочистостей всі присутні пройшли на церковну територію для покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам, де їх чекала одна приємна несподіванка.
В цей святковий день парафіяни та настоятель підготувалися до закладки майбутньої церковної дзвіниці, а благочинний Березанського церковного округу архімандрит Назарій (Омеляненко) знайшов час, щоби очолити це урочисте дійство.  У співслужінні з благочинним та настоятелем парафії молилися ієрей Миколай Борисюк та диякон Симеон Шиян. Після освячення каменів та закладки їх у фундаменти дзвіниці отець Назарій звернувся до присутніх із проповіддю,  в якій привітав вірян як з днем пам’яті Матері Божої так і з початком будівництва нової споруди на церковному подвір`ї, яка, безумовно, стане окрасою як храмової території так і всього села.

Останні новини