ВИШГОРОД. Відбулися збори духовенства Першого Вишгородського благочиння

ВИШГОРОД. Відбулися збори духовенства Першого Вишгородського благочиння26 листопада по благословенню Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського, керуючого Бориспільською єпархією в храмі святих Бориса та Гліба м.Вишгород відбулися збори духовенства Першого Вишгородського благочиння.

Очолив засідання благочинний протоієрей Димитрій Денисенко. Благочинний ознайомив духовенство із поточними розпорядженнями Високопреосвященнішого Антонія, керуючого Бориспільською єпархією, привітав священиків із святом Іоанна Златоустого та побажав допомоги цього великого святителя у всіх пастирських справах.

На зборах були порушені питання стосовно соціального служіння на парафіях та особливу увагу звернули на духовне окормлення прихожан, які повернулися із служіння в зоні АТО. Був заслуханий звіт по роботі з військовими.

Також духовенство обговорило поточні питання життя благочиння, в тому числі результати підписної кампанії на церковну газету. Протоієрей Димитрій звернув особливу увагу священнослужителів на проблеми узгодження сучасної богослужбової практики із Типіконом та порядок звершення храмових свят.Було запропоновано взяти за основу уніфікації богослужбову практику в КДС.

Благочинний звернув увагу всіх настоятелів на підготовку до Різдвяного концерту, який в цьому році планується спільним для всього благочиння.

Останні новини