Протоієрей Димитрій Денисенко взяв участь у зустрічі випускників Московської духовної академії 1990 року

Протоієрей Димитрій Денисенко взяв участь у зустрічі  випускників  Московської духовної академії 1990 рокуПо благословенню керуючого Бориспільською Єпархією Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського і Броварського 11 червня 2015 року, в день пам'яті ікони Божої Матері "Споручниця грішних", і святителя Луки, архієпископа Сімферопольського,з благочинний Першого Вишгородського благочиння прот. Димитрій Денисенко взяв участь у зустрічі  випускників  Московської духовної академії 1990 року випуску у зв'язку з ювілейною датою - 25-річчям закінчення Академії.

Напередодні випускники звершили полієлейне вечірнє богослужіння з акафістом Покрову Пресвятої Богородиці, а вранці Божественну літургію в Покровському академічному храмі. Богослужіння очолив архієпископ Абаканский і Хакаський Іонафан у співслужінні єпископа Єлецького і Лебедянського Максима, а також випускники у священному сані.

Після закінчення Літургії ювілярами була здійснена літія, потім був відслужений молебень в Троїцькому соборі біля мощей преподобного Сергія Радонезького. Після молебну випускники разом згадували минулі роки, розповідали про свої досягнення, ділилися радощами і негараздами, обговорювали новини Церкви.

Поступали на навчання - була одна – радянська - епоха, закінчили - почалася інша - люди пішли в Церкву, священики отримали щасливу можливість стати безпосередніми учасниками великої пастирської роботи, а зараз має місце третя. І можна сказати на підставі 25 річного досвіду, що все тече, все змінюється, але головне, що в нашому житті є Бог, і в нас, і через нас, через Церкву Божу, діє Святий Дух. Він відшкодовує нашу слабкість, Він діє там, де нам не вистачає сил і розуміння. І Церква буде існувати завжди, до кінця віку, ворота пекла її не здолають (Мф. 16:18).

І саме цей безцінний досвід випускники отримали в духовній Академії. Роки, проведені в академії, згадуються як золоті роки. «Коли я вступав до Академії, - згадує прот.Димитрій, - я вже чув, що в Санкт-Петербурзької Академії більше вчаться, в Московській Академії - більше моляться. Звичайно, для пастиря важливо і те, і інше. Але що найголовніше в духовній Академії – це в людях відчути дух традиції, дух Передання. Потім, в парафіяльному житті, в іншому церковному служінні цей досвід дуже допомагає. Він дає можливість зустрічати виклики часу, свідчити про Христа так, як нас навчили, і так, як ми бачили Христа в очах наших викладачів ».

Священики говорили, що зустрічаються, щоб разом подякувати Богові за ту милість, яку Господь їм надав. Оцінюючи минуле двадцятипятиріччя, дякуємо Богові і молимося про те, щоб Господь сподобив нас і надалі виявляти перед усіма людьми приклад любові у Господі. Та хотіли б побажати учням духовних шкіл не втрачати часу, не упускати тих дорогоцінних можливостей, які дарують роки навчання.

Останні новини