ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і Гліба

 ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаДо управління Бориспільської єпархії Української Православної Церкви продовжує надходити тривожна інформація від мешканців житлового масиву Борисівка м. Переяслав-Хмельницький Київської області з приводу захоплення храму святих Бориса і Гліба.

У суботу, 11 жовтня 2014 року на захист храму святих Бориса і Гліба зібралися члени релігійної громади з настоятелем та священнослужителями Переяслав-Хмельницького району Бориспільської єпархії УПЦ. Слід зазначити, що 5 жовтня цього року, у святу неділю мав місце акт вандалізму, невідомі особи в камуфляжі зрізали замки та проникли до храму, і заявили, що релігійна громада храму Святих Бориса і Гліба переходить до розкольницької УПЦ КП. Цю заяву також активно підтримують депутати місцевої ради Сіворко М.М., кандидат у народні депутати України Салобай А.З., які також прийшли до храму в цей день, і разом із священиками УПЦ КП та іншими невідомими особами підбурювали місцеве населення до захоплення храму та проведення голосування мешканців мікрорайону про зміну юрисдикції парафії.

Члени релігійної громади храму Бориса і Гліба м. Переяслав-Хмельницький в котрий раз засвідчили свою вірність Українській Православній Церкві, та відмовились змінювати підпорядкування парафії шляхом переходу до невизнаної, розкольницької УПЦ КП.

Вирішення питання підлеглості релігійної громади святих Бориса і Гліба м. Переяслав-Хмельницький шляхом голосування мешканцями мікрорайону є грубим порушенням законодавства про свободу совісті, так як зміна підлеглості, чи юрисдикції вирішується релігійною громадою (парафією). І будь-які протиправні дії будуть розцінюватись, як втручання у діяльність релігійної організації, яке заборонено законом.

Не дивлячись на заяви Філарета про непричетність УПЦ КП до захоплення парафій УПЦ, на особливу увагу заслуговує велика кількість так званих священнослужителів УПЦ КП.

Парафіяни вважать, що події, які останнім часом відбуваються навколо парафії святих Бориса і Гліба м. Переяслав-Хмельницький є провокацією та спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та протистояння у суспільстві, і мають на меті дестабілізувати ситуацію у регіоні, що може призвести до кровопролиття.

Закликаємо усіх до примирення та молитви за Україну, тому що мир нам зараз потрібен як ніколи. Не розпалюйте релігійне протистояння.

ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і Гліба

ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і Гліба

ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і Гліба

ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і Гліба

ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і ГлібаПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Останні події з приводу захоплення храму святих Бориса і Гліба