Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь у ІIІ Всеукраїнській конференції керівників та співробітників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї

Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь у ІIІ Всеукраїнській конференції керівників та співробітників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’їГолова відділу по справах сім'ї і молоді ієрей Іоанн Омельчук, взяв участь у 3 Всеукраїнській конференції керівників та співробітників єпархіальних відділів УПЦ у справах сімї. Захід проходив з 31 жовтня по 3 листопада у Клінічному санаторії "Жовтень" у Конча-Заспі. Програма зїзду була надзвичайно насиченою і цікавою. Основне завдання форуму було направлене на обмін досвідом та підвищення кваліфікації керівників сімених віддділів в єпархіях УПЦ.

Кожен керівник презентував перед Головою Місії, архієпископом Ровеньківським і Свердловським Пантелеімоном та всіма присутніми роботу свого відділу. Окрім цього, програма конференції була насичена багатьма майстер-класами та розважально-пізнавальними заходами. Зокрема, учасники мали змогу отримати цінні настанови по роботі з родиною у рамках сільської парафії від керівника Дніпропетровського відділу, голови Благодійного Фонду «ПОМАГАЄМ» прот. Андрія Пінчука. Координатор проекту Ольга Гребеннікова поділилася основними аспектами індивідуальної підтримки сиріт. Секретар Вінницької єпархії, протод. Владислав Демченко повідав гостям ефективні методи роботи єпархіального сімейного відділу.

1 листопада відбувся круглий стіл на тему «Здоров’я сім’ї», по завершенню якого Владимиров Олександр Аркадійович, Головний лікар клінічного санаторію «Жовтень», доктор медичних наук та заслужений лікар України дав індивідуальні поради профілактики та лікування типових «професійних хвороб» священнослужителів. 2 листопада були представлені Майстер-класи по "Ефективній роботі єпархіального відділу в медіа просторі" від журналіста- маркетолга Віктора Іваненка, та "Повернення із Простору Гамлета" від ігумена Валеріана (Головченка), який розповів про методи роботи з сім'ями тих, хто повернувся із зони АТО.

Закінчилась конференція 3 листопада Божественною літургією у Свято-Успенскій Києво-Печерській Лаврі, яку очолив архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон.