Священики та молодь Бориспільської єпархії взяли участь у Злеті православної молоді

Священики та молодь Бориспільської єпархії взяли участь у Злеті православної молодіЗ 28 по 30 жовтня священики та молодь Бориспільської єпархії взяли участь у Злеті православної молоді, котрий проходив у Свято-Покровському Госіївському чоловічому монастирі. Програма такого форуму, який проходив вперше в УПЦ, була надзвичайно цікавою і пізнавальною не тільки для молодих учасників, але й і для самих священослужителів.

Основою злету для молоді стало живе спілкування із однодумцями та багатьма священослужителями, котрі своєю діяльністю стиратають стереотипи, які на сьогоднішній день міцно вкорінились у свідомості особливо молодого покоління. Доповідачі у своїх лекціях намагалися донести до молодого покоління розуміння того, що на сьогоднішній день Православна Церква є відкритою для кожної людини. Так, протоієрей Діонісій Буренко на відкритті форуму у своїй лекції "Церква. Батьківщина. Я." розповів православній молоді про найбільш поширені проблеми в спілкуванні між однолітками та наголосив: "Міцна країна тоді, коли в ній сильні духом молоді православні та креативні люди підтримують Церкву у всіх її напрямках роботи".

Представник Елладської православної церкви митр. Миколай поділився своїм життєвим досвідом із молоддю і відповів на поставлені йому запитання. Програма молодіжного з'їзду була насичена різними дискусіями і цікавими питаннями. У другий день форуму, учасники змогли взяти участь у екскурсії по Києву, яка була заплановна організаторами, а також  відвідати вечірнє богослужіння у Свято-Успенскій Києво-Печерській Лаврі. Завершенням православного молодіжного дійства стала Божественна Літургія, котру очолив єпископ Обухівський Іона. По завршенню богослужіння учасники форуму змогли задати питання владиці і поспілкуватися на різні теми.