ВИШГОРОД. У парафії Бориса і Гліба почалися заняття на катехізатерських курсах

ВИШГОРОД. У парафії Бориса і Гліба почалися заняття на катехізатерських курсахЗ 11 вересня по 2 жовтня 2016 року по благословенню Високопреосвященішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського в Першому Вишгородському благочинні пройшли вступні лекції єпархіальних катехизаторських курсів при храмі св. Бориса і Гліба міста Вишгород.

На вступні лекції були запрошені всі бажаючі і викликали велику зацікавленість у прихожан. Лекції мали на меті дати змогу прихожанам визначити для себе потребу в духовній освіті. На сьогоднішній час дуже актуальним для кожного християнина є розуміння стовпів своєї православної віри

Звертаючись до всіх присутніх, отець Димитрій побажав Божої допомоги в навчанні і підкреслив важливість таких курсів, адже в наш час особливо значущим є не лише віра, а й вміння про неї розповісти та орієнтуватися в головних її поняттях. Тому що наші співвітчизники, позбавлені на протязі 70 років можливості набути елементарну духовну освіту, легко потрапляють в оману- як то можна побачити з дуже розповсюдженої розмови:

- Бог один – ти згодний?

- Так, згодний;

- То яка різниця ким бути християнином або ким іншим - тож все рівно, Бог же один; ( але ж ніхто не розбирає, що Бог звичайно один, але у що вірить та чи інша конфесія ніхто не згадує)

Іди до нас - у нас краще.

І немає кому допомогти цим людям, пояснити логічні, духовні помилки, тож мусимо вчитися, щоб самим бути з Богом і допомогти своїй сім’ї, своїм друзям , своїм співвітчизникам навчитися розрізняти істину і брехню.

Вступні заняття було проведено настоятелем храму св. Бориса і Гліба міста Вишгород прот.Димитрієм на теми: навіщо ходити до храму Божого; для чого ми Причащаємось Святих Христових Таін та в чому сенс духовного життя.

Благочинний розповів про предмети, що входять до навчального плану і порядок їх викладання, були обговорені організаційні питання подальшого проведення занять. Отець Димитрій представив рекомендовану літературу і провів вступне анкетування слухачів.

Курси будуть працювати щонеділі. Початок занять о 12 годині. За задумом організаторів, єпархіальні катехізаторські курси повинні дати своїм слухачам більш глибокі і систематизовані знання, які в подальшому можна буде застосувати на практиці.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31