ПЕРЕЯСЛАВ. Спроба захоплення прибічниками «ПЦУ» храму на честь святих Бориса і Гліба.

ПЕРЕЯСЛАВ. Спроба захоплення прибічниками «ПЦУ» храму на честь святих Бориса і Гліба.05 листопада 2022 року приблизно о 5 год. 15 хвилин, активісти «ПЦУ» на чолі зі своїм «священиком» Сергієм Лущаком, прийшли до храму Бориса і Гліба Української Православної Церкви в місті Переяслав та почали зрізати замки, щоб проникнути у приміщення храму та фактично захопити його.

Почувши шум біля храму священик Олег Родіонов з матушкою вийшли з церковного будинку, де вони проживають, до храму. Отець Олег намагався зашкодити нападникам проникнути у храм, але був ними повалений на землю та побитий. При цьому нападники використовували проти священика сльозогінний газ. Матушка о. Олега, яка знімала ці події на телефон також зазнала нападу прибічників «ПЦУ». У неї був забраний телефон і видалений файл із записом проникнення у храм. Отець Олег Родіонов звернувся до поліції із заявою про скоєний злочин і пройшов медичне обстеження на предмет отриманих тілесних ушкоджень.

В подальшому, храм був закритий на два замки, нашим священиком і представником «ПЦУ». Відомо, що під час цього конфлікту на місце події приїздили міський голова Переяслава В’ячеслав Cаулко (відомий тим, що раніше організовував незаконні зібрання мешканців Переяслава та прилеглих сіл щодо «переходів» парафій в «ПЦУ»), та благочинний «ПЦУ» Іван Бобітко. З боку активістів «ПЦУ» лунали крики і погрози фізичною розправою на адресу нашого священика і прихожан.Поліція, яка прибула на місце події, відверто зайняла позицію нападників і фактично не втручалась у конфлікт.

Наступного дня, 06 листопада 2022 року, прихожани храму Бориса і Гліба Української Православної Церкви міста Переяслава зранку молились біля свого храму при закритих дверях. До храму також приїхали активісти «ПЦУ», які намагалися спровокувати конфлікт.

На теперешній час храм на честь святих Бориса і Гліба м. Переяслава силами прихожан та духовенства Бориспільської єпархії Української Православної Церкви вдалося відстояти.

Наразі, ситуація навколо храму святих Бориса і Гліба м. Переяслава залишається напруженою.

ПЕРЕЯСЛАВ. Спроба захоплення прибічниками «ПЦУ» храму на честь святих Бориса і Гліба.

ВІДЕО