Керівник молодіжного відділу організував для молоді культурно-пізнавальну поїздку до міста Біла Церква

Керівник молодіжного відділу організував для молоді культурно-пізнавальну поїздку до міста Біла Церква22 серпня керівник молодіжного відділу Бориспільської єпархії ієрей Максим Молотков організував культурно-пізнавальну поїздку до м. Біла Церква для молоді сіл Світильня, Кулажинці, Русанів та смт Калита. Ця поїздка спрямовувалась на досягнення кількох цілей. Звісно ж, головним для православних християн було паломництво.

У Білій Церкві групу зустрів особисто митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. У головному кафедральному соборі місцеві священики розповіли істрію храму, всі мали змогу приклонитися до святинь, які знаходяться в ньому. Потім владика Августин запросив гостей до себе в резиденцію, де показав власний величезний музей. Там же на дітей чекав смачний сніданок з митрополитом – солодощі та смачні фрукти. У кінці зустрічі владика Августин надав усім своє архіпастирське благословення та подарував багато подарунків на згадку (іконки, календарі з описами видатних місць міста, записники).

Встигли екскурсанти побувати і у найстарішому храмі Білої Церкви. Вони відвідали старовинний жіночий монастир на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини, де їх зустріла ігуменя Фотінія, розповіла про обитель і  запросила на монастирський обід.

Ще однією визначною культурною пам’яткою міста, яка зацікавила молодь, став католицький костел святого Івана Хрестителя – пам'ятник архітектури XVII століття, де збереглися чудові витвори мистецтва того часу і який на даний момент використовується як органний зал.

А далі вже настав час розважальної частини поїздки. Жоден гість Білої Церкви не може не відвідати Білоцерківський дендрологічний парк «Олександрія». Там діти побачили багато цікавих старовинних споруд часів князів Браницьких, які і стали засновниками настільки вишуканого парку.

 Ізюминкою екскурсії та всієї насиченої програми  виявилось катання на різноманітних качелях.

Додому повернулися майже опівночі. Втомлені, але задоволені й щасливі.  Скільки вражень вони змогли отримати всього за один день!

Дякувати за дитяче щастя, співпрацю та допомогу в організації поїздки слід директору ТОВ «Світильня» Петрову Павлу Євгенійовичу, митрополиту Білоцерківському і Богуславському Августину, настоятельниці жіночого монастиря ігумені Фотинії та керівнику молодіжного відділу Білоцерківської єпархії протоієрею Василію Волянюку.