У Бориспільській єпархії відбувся традиційний дитячий табір "Віфлеєм" (відео)

У Бориспільській єпархії відбувся традиційний дитячий табір З 16 по 20 липня 2018 року в мальовничому селі Зазим'я Броварського району Київської області, відбувся традиційний дитячий табір "Віфлеєм". Організаторами дійства стали керівники Сімейного та Молодіжного відділів Бориспільської єпархії - протоієрей Іоанн Омельчук та ієрей Максим Молотков. До участі в організації долучилось також духовенство єпархії, зазимський сільський голова Людмила Валентинівна Спичак та віруючі, які спільними зусиллями зробили справжнє свято для дітей та молоді, які відпочивали в таборі.

Традиційно табір розпочався з молебня перед доброю справою.

Протягом п'яти днів табору 120 дітей та молоді брали активну участь у насиченій програмі, яка включала в себе ранішні і вечірні молитви, зарядку, різноманітні спортивні та інтерактивні ігри, цікаві квести, бесіди із священиками, вечірню кіногалявину, плавання на катамарані, верхову їзду на конях, звісно ж, участь у Божественній літургії, котра цього року проходила в жіночому монастирі на честь преподобномучениці Єлизавети на березі Десни.

Цього року табір також відвідав і керуючий єпархією митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, який благословив учасників табору та заспівав разом з дітьми Гімн.

В останній день до табору завітав Юрій Ліфансе, котрий представляє в Україні міжнародну спільноту Святого Егідія. Він розповів учасникам табору як важливо не боятись робити добрі справи в своєму житті та проявляти милосердя до людей, які нас оточують.

Увечері, четвертого дня, учасники табору та вожаті продемонстрували підготовлені загонами театральні постановки та свої індивідуальні таланти. В кінці вечора відбувся святковий салют.

Завершився табір подячним молебнем та врученням подяк і грамот учасникам.

Цього року знову не обійшлось без чудес! Протягом п'яти днів по всій місцевості проходили грозові дощі, а над територією табору світило сонце.

Деякі дітки вперше приступили до таїнства сповіді і причастя.

Знову завершення табору не обійшлось без зворушливих моментів та сліз як вожатих ,так і самих дітей, які за п'ять днів стали великою православною сім'єю.