Пасхальна місія військового духовенства у зону проведення АТО

Пасхальна місія військового духовенства у зону проведення АТОВ світлий вівторок, 10 квітня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія було направлено чергову Пасхальну духовну місія у зону бойових дій на сході України.

У місії взяли участь священники Бориспільської єпархії: голова військового відділу єпархії протоієрей Володимир Гонтар, ієрей Максим Молотков, Київської єпархії: протоієрей В'ячеслав Яковенко та Олександрійської єпархії протоієрей Олександр Шнякін.

Перед виїздом було відслужено молебень, також у зону АТО військовим духовенством доставлено Благодатний вогонь з Єрусалима. Місія проходила за маршрутом Київ-Ізюм-Креміна-Щастя-Краматорськ-Курахове-Павлополь.

У всіх військових підрозділах та на блокпостах Благодатний вогонь передано в лампадках, які забезпечать його горіння протягом 48 годин по всій лінії розмежування. Віряни з усіх храмів Бориспільської та Київської єпархії зібрали пасхальні привітання для воїнів. Крім того, духовенство відвідало дві підшефні школи-інтернати для дітей-інвалідів де залишили Благодатний вогонь та пасхальні подарунки.