На Бориспільщині пройшла благодійна акція по збору гуманітарної допомоги

На Бориспільщині пройшла благодійна акція по збору гуманітарної допомогиПо благословенню Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського, керуючого Бориспільською єпархією, відділ соціального служіння та благодійництва Бориспільської єпархії, який очолює благочинний першого Бориспільського благочиння протоієрей Георгій Носач, 8-10 березня, організував збір продуктів харчування та одягу для певних категорій людей, що потребують підтримки та допомоги.

Церковні громади першого та другого Бориспільського благочиння щедро поділилися своіми запасами: активісти звезли до пункту збору декілька центнерів овочів та фруктів, борошна, олії, макаронних виробів, більше ста банок домашньої консервації, сухофруктів, жирів, цукру, солодощів тощо.

Керівник відділу соціального служіння та благодійництва отець Георгій Носач разом з активістами цього разу розвезли пожертвування за чотирма адесами. Першим адресатом стали воїни, що знаходяться в зоні військового конфлікту на сході Украіни. Керівник групи волонтерів Копан В.М. разом зі своїми помічниками приїхали і забрали передачу для бійців. Вони зустрілися з отцем Георгієм, розказали про свою роботу, подякували за допомогу.

Другим адресатом – отримувачем благодійної допомоги стала військова частина, що розташована в місті Борисполі. Туди також привезли свіжі овочі, фрукти, олію та домашні консерви, яких завжди так не вистачає молодим бійцям.

На Бориспільщині пройшла благодійна акція по збору гуманітарної допомоги

На фото: о.Георгій передає продукти для військовоі частини

Щоб зустрітися з сім’ями, що переселилися з Луганськоі та Донецької областей, довелося завантажити машину і поїхати в село Рогозів. 38 переселенців живуть там на території швейної фабрики. Їм привезли продукти та предмети першої необхідності. Поговорили про їхнє життя, визначили основні актуальні духовні та матеріальні потреби. Домовилися про майбутні зустрічі.

На Бориспільщині пройшла благодійна акція по збору гуманітарної допомоги

На фото: о.Георгій завантажує продукти для переселенців

Сім’ї, яким довелося у важкий час покинути свої домівки та переїхати на Київщину розказували про своі проблеми, ділилися своїми радощами та печалями, дякували за увагу та допомогу. Їм багато довелося пережити і вони потроху звикають на новому місці. Звичайно, ніяка одноразова акція не зможе вирішити їхніх проблем та задовольнити усі потреби, проте, увага та співчуття місцевих людей та Церкви до їхньої долі допоможуть адаптуватися в нових умовах життя.

На Бориспільщині пройшла благодійна акція по збору гуманітарної допомоги

На фото: після знайомства та дружньоі розмови

Зустріч з директором Бориспільськоі реабілітаційноі установи загального типу для інвалідів та дітей інвалідів “Наш дім” Катериною Іванівною Майко виявилась дуже продуктивною. На жаль, познайомитися з дітками інвалідами не вдалося, але знайомство з директором установи дало можливість ще раз зрозуміти, що благодійність не може бути одноразовою, що інваліди, і особливо діти, потребують постійноі уваги, любові і милосердя. Катерина Іванівна присвятила цьому усе своє життя, Господь покликав її до такого непростого служіння. На її плечах лежить повсякденна турбота про хворих дітей, але крім того вони, як і всі люди, потребують духовного окормлення. Ці та інші питання і були предметом обговорення з протоієреєм Георгієм, який пообіцяв, що й надалі цей заклад буде в зоні постійної уваги відділу соціального служіння та благодійництва Бориспільської єпархії.

На Бориспільщині пройшла благодійна акція по збору гуманітарної допомоги

На фото: директор Майко К. І. з о.Георгієм обговорюють питання подальшого співробітництва

 

На Бориспільщині пройшла благодійна акція по збору гуманітарної допомогиНа Бориспільщині пройшла благодійна акція по збору гуманітарної допомоги

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31