БЕРЕЗАНЬ. Голова єпархіального відділу «Церква і культура» взяв участь у святкуванні 30-ліття хору ветеранів «Вересень життя»

БЕРЕЗАНЬ. Голова єпархіального відділу «Церква і культура» взяв участь у святкуванні 30-ліття хору ветеранів «Вересень життя»Надзвичайне свято мистецтва, пісні і музики об’єднало всіх, хто завітав минулої п’ятниці, 9 жовтня, до міського Будинку культури м. Березань. Тут відзначали 30-літній ювілей народного аматорського хорового колективу «Вересень життя».

Здавалося б, це зовсім мало, але протягом цих років пролунала незліченна кількість чудових пісень, що поєднала поміж собою всіх учасників хору зі своїми радостями та бідами, зі своїми характерами й талантом.

Гучними оплесками присутні вітали винуватців свята, які в першій частині концертної програми доторкнулися до струн людських душ своїми піснями. Прозвучали пісні, що вже давно стали улюбленими і знаними не тільки в нашому місті, а й далеко за його межами. Це відома композиція на слова і музику березанців Сергія Стеценка та Анатолія Суського «Вересень життя», українська народна пісня «Як на дальнім небосхилі», «А мати ходить на курган» та «До сина» на слова Д. Луценка й музику А.Пашкевича, а також пісня-девіз «Ветерани завжди в строю» (слова П.Карась, музика І.Пустовий). А по закінченні кожної – щирі емоції на обличчях присутніх у залі й гучні аплодисменти.

Добрим словом на святі згадали всіх, хто співав у хорі, але за станом здоров’я або з інших причин залишив колектив. А також хвилиною мовчання вшанували тих, хто залишив пісні, пішовши у вічність. Настоятель Свято-Троїцької парафії с. Недра та Софроніївської парафії м. Березані, голова єпархіального відділу «Церква і культура» Бориспільської єпархії протоієрей Олександр Клименко звернувся до ювілярів зі словами вдячності за те, що вони продовжують служити Богу і людям, даруючи свої прекрасні пісні, які беруть душу за живе та ушують задуматись про високе. Отець Олександр також подарував всім присутнім пісню у власному виконанні.

Про життєдайну енергію, натхнення і творчість багато говорили почесні гості, які завітали на 30-літній ювілей хору, серед них міський голова А.Є.Дунаєнко, депутати Київської обласної ради В.Г.Тимченко та О.І.Павленко, начальник відділу культури та туризму С.В.Клименко, голова ради ветеранів В.П. Парахнюк, депутат міської ради, підприємець Г.Рудківська, представники Лехнівської громади та інші гості. Окрім теплих слів та щирих побажань винуватці свята, як і годиться іменинникам, приймали численні подарунки та квіти.

А дітвора з допомогою своїх наставників М.Козацької, Л.Пріхнич та О.Шевель підготувала справжній концерт для ювілярів із запальними піснями та незабутніми танцювальними композиціями.

Протоієрей Олександр Клименко

БЕРЕЗАНЬ. Голова єпархіального відділу «Церква і культура» взяв участь у святкуванні 30-ліття хору ветеранів «Вересень життя»БЕРЕЗАНЬ. Голова єпархіального відділу «Церква і культура» взяв участь у святкуванні 30-ліття хору ветеранів «Вересень життя»

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31