У Бердянську пройшов з'їзд священників, які відповідають за роботу з військовослужбовцями в Збройних силах та інших військових формуваннях України

У Бердянську пройшов з'їзд священників, які відповідають за роботу з військовослужбовцями в Збройних силах та інших військових формуваннях України23-25 вересня 2015 року, по благословенню Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в м. Бердянську проходив щорічний з'їзд священників Українського Православної Церкви, які відповідають за роботу з військовослужбовцями в Збройних силах та інших військових формуваннях України.

Розпочалася конференція Божественною Літургією в кафедральному соборі Різдва Христового м. Бердянськ, яку очолив Високоприосвященнійший Августин, митрополит Білоцерківський і Богуславський та Преосвященнійший Єфрем, єпископ Бердянський і Приморський в співслужінні військового духовенства з різних єпархій Української Православної Церкви.

Після богослужіння в конференц-залі дитячого оздоровчого комплексу "Райський куточок" було розпочато конференцію виступом Голови Синодального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України владики Августина. Владика зачитав привітальне слово Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, та звітував про проведену за минулий рік роботу.

У ході конференції виступали Преосвященнійший єпископ Бердянський і Приморський Єфрем, мер міста Бердянська Бакая Олексій Анатолійович, старший офіцер Департаменту соціальної і гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Коханчук Руслан Миколайович, начальник служби військового духовенства Головного управління Національної Гвардії України полковник Іздебський Олександр Вікторович, заступник начальника загону – начальник відділу персоналу Бердянського прикордонного загону полковник Савчук Олег Борисович, начальник управління персоналу Головного управління Державної соужби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області полковник служби цивільного захисту Прус Руслан Борисович.

Наступного дня на круглому столі виступали священники і ділилися своїм досвідом роботи в військах, особливо в умовах проведення бойових дій.

Основне питання, яке обговорювалось в ході конференції – створення служби військового духовенства у ЗС України та інших військових формуваннях.

Пропозиції ухвалені на конференції будуть надані священному синоду Української Православної Церкви на розгляд і ухвалення.

З благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія у роботі з'їзду взяв участь клірик Бориспільської єпархії ієрей Володимир Гонтар.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31