У Березанській виправній колонії священик благословив початок нового навчального року

У Березанській виправній колонії священик благословив початок нового навчального рокуМайже 50 ув’язнених, які перебувають у Березанській виправній колонії № 95 3 вересня взяли участь у святковій лінійці, присвяченій початку нового навчального року. Переважна більшість з них проходять у стінах колонії програму 10-11 класів, отримуючи, таким чином, повну загальну середню освіту. Для багатьох це реальна можливість надолужити незавершене на волі. Вечірньою школою тут опікується Березанська ЗОШ І-ІІІ ст №1 на чолі з директоркою Ігнатій Ольгою Іванівною.

Традиційно свято благословляє священик Олександр Клименко, настоятель Софроніївської парафії м. Березань та Свято-Троїцької парафії с. Недра. От і в цей день отець Олександр звернувся до всіх із напутнім словом та окропив учнів святою водою. Ніхто не буде заперечувати, що виглядають ці учні не зовсім звично для пересічного погляду, не схожі вони на взірцевих учнів столичного ліцею, проте, враховуючи специфіку закладу, в якому вони перебувають, думаю, рішення вчитися і розвиватися – це подвиг.

До першого уроку всіх традиційно покликав перший дзвоник, який продзвенів у руках одного із засуджених. Такі-от маленькі радощі…

Дай, Боже, їм стійкості і волі. Зі святом!