БЕРЕЗАНЬ. Слухачі катехізаторських курсів вклонилися святиням Сумщини та Чернігівщини

БЕРЕЗАНЬ. Слухачі катехізаторських курсів вклонилися святиням Сумщини та ЧернігівщиниСлухачі катехізаторських курсів при Свято-Благовіщенському храмі міста Березані вклонилися святиням Сумщини та Чернігівщини.

З благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського слухачі катехізаторських курсів в Березані відвідали монастирі та храми Сумщини і Чернігівщини.

Зранку 29 червня паломництво розпочалося із молебню у Свято-Благовіщенському храмі міста. Потім віруючі направилися до міста Козелець, де відвідали Собор Різдва Богородиці, та до Свято-Георгіївського жіночого монастиря в селі Данівка, де вклонилися чудотворній іконі Божої Матері «Аз есмь с вами и никтоже на вы. Заїхавши до Ніжина, паломники відвідали Миколаївський кафедральний собор, Свято-Благовіщенський чоловічий та Введенський жіночий монастирі міста. У Батурині віруючі ознайомилися із палацом Розумовських, батуринською фортецею та зайшли помолитися до Воскресенської церкви, де покоїться прах останнього гетьмана Кирила Розумовського.

На вечір паломницька група прибула до Глинської пустині, де вночі молилася за монастирським уставним богослужінням по афонському уставу. Зранку всі вирушили до Спасо-Преображенського монастиря міста Новгород-Сіверського, де ввечері хор паломників співав за всеношним бдінням, а наступного дня всі приступили до Святих Таїн. Після цього була проведена екскурсія пам’ятними місцями Новгород-Сіверського. Завершилося паломництво подячним молебнем у Благовіщенському храмі Березані.