Голова відділу у справах сім’ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь у ІХ конференції голів молодіжних єпархіальних відділів та представників молодіжних організацій

Голова  відділу у справах сім’ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь у ІХ конференції голів молодіжних єпархіальних відділів та представників молодіжних організацій11-15 травня в селищі Коблево Миколаївської області відбулася ІХ конференція голів молодіжних єпархіальних відділів та представників молодіжних організацій. Всеукраїнський молодіжний форум проводиться уже 5-й рік поспіль і цього разу зібрав понад 70 представників із 31 єпархії. З благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія у конференції взяв участь голова  відділу у справах сім’ї та молоді Бориспільської єпархії прот. Олександр Журавльов.

За 5 днів роботи пролунало 10 виступів-доповідей на актуальні для молодіжних священнослужителів і активістів теми, відбулися презентації проектів молодіжної діяльності на парафіях, обговорення нагальних та проблемних питань тощо.  Було проведено екскурсію до Одеси,  під час якої учасники конференції відвідали Свято-Успенський монастир та Одеську Духовну Семінарію, помолилися біля мощей Св. прп. Кукши Одеського. Молодь привітав Митрополит Одеський  та Ізмаїльський  Агафангел. Вечорами представники молодіжних організацій мали змогу переглянути літературно-музичний виступ від театральної студії «Глагол» при відділі у справах молоді Харківської єпархії та нову постановку за поемою О.Пушкіна "Кам'яний гість" Одеського молодіжного театру-студії "Нарнія". Завершився молодіжний форум Божественною Літургією, яку очолив голова Синодального молодіжного відділу УПЦ єпископ Обухівський Іона у співслужінні священнослужителів-учасників конференції.

Під час роботи конференції учасники мали змогу ділитися досвідом, обговорювати проблеми молодіжного служіння. Особливо цінним  є неформальне спілкування представників молодіжних організацій різних регіонів України, під час яких юнаки та дівчата мають змогу обговорити  своє ставлення до сучасних проблем, усвідомити, що молодіжне служіння потрібне насамперед саме їм, адже тільки віддаючи себе ближньому, можна відчути Христову любов в своєму серці. В  сучасних умовах, коли громадська думка суттєво впливає на вчинки та поведінку молодої людини, для кожного дуже важливо усвідомити, що ти не  один в усьому світі маєш бажання працювати над своєю душею, боротися із своїми страстями, допомагати тим, хто цього потребує. Саме живе спілкування, організація спільного відпочинку, залучення до спільних благодійних та волонтерських проектів надає молодим правосланим християнам впевненності в тому, що всі їхні старання не даремні та дійсно потрібні суспільству.

Останні новини