БЕРЕЗАНЬ. Голова єпархіального відділу «Церква і культура» взяв участь у благодійному концерті на підтримку бійців АТО

БЕРЕЗАНЬ. Голова єпархіального відділу «Церква і культура» взяв участь у благодійному концерті на підтримку бійців АТО27 березня в міському будинку культури м. Березані під патронатом березанського міського голови А.Є. Дунаєнка відбувся благодійний концерт «За Україну, за її волю», що мав на меті збір коштів для бійців у зоні проведення АТО.

Квитки були розкуплені заздалегідь, тож організатори концерту передбачили місця й для тих глядачів, котрі приходили в останній момент і свій благодійний внесок кидали безпосередньо в скриньку, яка стояла у фойє БК.

Сказати, що благодійний концерт вдався чи пройшов на славу – це нічого не сказати. Було відчуття, що всі, хто його відвідав, відчули величезний заряд патріотизму, доброї людської підтримки, гордості за свій народ, а всі слова і пісні, що пролунали зі сцени, ще раз спонукали замислитись над подіями сьогодення та підштовхували до добрих справ.

Захід розпочався зі спільної молитви за Україну. Разом із березанцями та гостями міста помолився за спокій, мир та добро у нашій державі настоятель Свято-Троїцької парафії с. Недра та Софроніївської парафії м. Березані, голова єпархіального відділу «Церква і культура» Бориспільської єпархії протоієрей Олександр Клименко. Після молитви, отець Олександр звернувся до всіх присутніх із сердечним проханням не забувати молитися кожного дня про припинення кровопролиття та ворожнечі в Україні, закликав шанувати цінність людського життя, не стояти осторонь тих проблем і негараздів, які спіткали багатьох наших співгромадян і всіма своїми силами прагнути досягнення миру і порозуміння.

Крім цього, отець Олександр подарував глядачам одну пісню у сольному виконанні та ще одну в дуеті із Русланом Хрулем.

У концерті взяли участь кращі з кращих місцевих та запрошених артистів різних жанрів та вікових категорій і кожен виступ викликав цілий калейдоскоп емоцій, від яких на обличчях мимоволі з’являлися посмішки, але частіше набігали сльози. Протягом всього дійства присутні у залі кілька разів підводилися зі своїх місць та аплодували стоячи.

Прозвучали композиції у виконанні хору ветеранів «Вересень життя», Р. Хруля, Я. Шевеля, учасників клубу «Запали свою зірку», О. Длугуновича, С. Мельниченко, М. Матусової, Н. Наголюк, Н. Усик, О. Ковальчук, О. Шевель, О. Волошин, О. Невгад-Борусене, гурту «Неділя» та інших.

Зі словами подяки за людську небайдужість виступила заступник міського голови Н.С. Іващенко. Вона, зокрема, зазначила, що з початку проведення АТО на Сході України 30 березанців були мобілізовані. З них чотирьох вже демобілізовано, один – Олег Братко, загинув, захищаючи цілісність і незалежність держави, та посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Такий же орден отримав і Ельдар Беркут, який в боях одержав тяжкі опіки.

На благодійному концерті вдалося зібрати 18 тисяч 689 гривень, які урочисто передали волонтеру Андрію Геращенку. Кошти спрямують на транспортні потреби 12-го окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ, зокрема, на ремонт не бойових машин – автомобіля ВАЗ 2121 та ГАЗ-66.

Як зазначив начальник відділу культури А.Х. Шевель, це один із перших благодійних концертів такого рівня, але далеко не останній. Березанці вкотре довели, що вони – справжні патріоти своєї країни.

Світлана Клименко (За матеріалами газети «Березанські відомості»)