БАРИШІВКА. Благочинний благословив впровадження нового освітянського проекту "Інтелект України"

БАРИШІВКА. Благочинний благословив впровадження нового освітянського проекту Розробка навчального проекту Харківського Національного Педагогічного університету ім. Григорія Сковороди впроваджена вже в багатьох школах Київської області. Він передбачає модернізацію і реформу освіти.

Сутність освітнього проекту "Інтелект України" полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями, а у набутті нею, перш за все, необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій, раціональної організації навчальної праці; розвитку пізнавальних процесів — сприйняття, пам'яті, мислення, уяви й уваги; розвитку якостей особистості школяра — цілеспрямованості, працелюбності, організованості, охайності, наполегливості, волі тощо. Програма розроблялася таким чином, щоб врахувати вікові особливості учнів, не лише зберегти, а й збільшити їх інтерес до навчання. Завдяки міжпредметним зв'язкам, засобам наочності та відео матеріалам, об'єкт вивчення стає більш зрозумілим та цікавим.

БАРИШІВКА. Благочинний благословив впровадження нового освітянського проекту З вересня 2015 року за цією програмою навчатимуться учні Баришівської середньої школи №2. Хоч до вересня ще багато часу, але проект "Інтелект України" стартує вже тепер для підготовчої групи майбутніх школярів. Цей освітянський проект вперше впроваджується в Баришівському районі.

21 січня 2015 року, крім керівництва школи, представників районної влади, на відкриття проекту, на прохання батьків, майбутній класний керівник Алла Олександрівна Кутова запросила благочинного церков Баришівського округу протоієрея Любомира Біляка.

БАРИШІВКА. Благочинний благословив впровадження нового освітянського проекту Присутніми було сказано багато приємних слів і побажань для успіху цього проекту. На завершення слово надали отцю Любомиру. Батюшка у своєму вітальному слові наголосив на необхідності духовного виховання в стінах школи. Після цього протоієрей Любомир звершив молебень "перед початком навчання отроків" і окропив діток і присутніх свяченою водою. Майбутні учні, в знак благословіння, отримали з рук священика дитячі молитвослови та іконки.