Голова відділу у справах сім'ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь в Міжнародному З'їзді православної молоді

Голова відділу у справах сім'ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь в Міжнародному З'їзді православної молоді17-19 листопада в Москві відбувся Міжнародний З'їзд православної молоді. Делегатами Міжнародного З'їзду стали керівники єпархіальних відділів у справах молоді та активні учасники молодіжного руху, що представляють всю канонічну повноту Руської Православної Церкви. Представники Росії, України, Білорусі, Казахстану, Молдови, Литви, Латвії, Естонії, Австрії, Німеччини, Ірландії, Данії, Франції, США, Канади обговорили найбільш значущі питання організації виховної роботи з молодим поколінням (у тому числі з дітьми та підлітками) на різних рівнях церковного життя. Українська Православна Церква була представлена делегатами Бориспільської, Чернігівської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Сімферопольської єпархій. Бориспільську єпархію представляв керівник відділу у справах сім'ї та молоді протоієрей Олександр Журавльов.

У ході роботи З'їзду були проведені круглі столи, відкриті майданчики для обміну досвідом, презентації проектів та майстер-класи. Центральною подією З'їзду стала Божественна Літургія у Храмі Христа Спасителя і зустріч Святішого Патріарха Кирила з молоддю у багатотисячній аудиторії ВДНГ. У своїй промові Святіший Патріарх розкрив наступні наболілі проблеми сучасної молоді:

  1. Інформація визначає світогляд і світовідчуття людей.
  2. Небезпека занурення людини у віртуальний світ на тлі втрати реального людського спілкування.
  3. Необхідність створення реальних громад на парафіях. Життя приходу не повинне обмежуватися Богослужінням, обов'язковим має бути і позабогослужбовий порядок денний.
  4. Сучасну молоду людину, як представника суспільства споживача, характеризує прагнення до задоволень і комфорту. Це входить в суперечність з християнським посланням: хто не бере хреста свого і не йде за Мною, Мене недостойний.
  5. Тільки орієнтуючись на Заповіді, можна пройти по життєвому шляху, спасти свою душу і досягти щастя. Без моральної основи не може бути людського щастя.
  6. Неприпустимість цивільного шлюбу. Церква не сприймає того, що називається громадянським шлюбом або просто співжиттям.

Протягом трьох днів З'їзду представники православної молоді різних країн мали живе спілкування та обмін досвідом, встановили нові зв'язки та шляхи міжнародної співпраці і одностайно прийшли до розуміння того, що сподіваючись на допомогу Божу, кожен з трударів на ниві молодіжного служіння покликаний докласти всіх зусиль, щоб все більше і більше юних душ робило свій особистий вибір на користь віри Христової і Євангельського благовістя.

Голова відділу у справах сім'ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь в Міжнародному З'їзді православної молодіГолова відділу у справах сім'ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь в Міжнародному З'їзді православної молодіГолова відділу у справах сім'ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь в Міжнародному З'їзді православної молодіГолова відділу у справах сім'ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь в Міжнародному З'їзді православної молодіГолова відділу у справах сім'ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь в Міжнародному З'їзді православної молодіГолова відділу у справах сім'ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь в Міжнародному З'їзді православної молодіГолова відділу у справах сім'ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь в Міжнародному З'їзді православної молодіГолова відділу у справах сім'ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь в Міжнародному З'їзді православної молоді

Голова відділу у справах сім'ї та молоді Бориспільської єпархії взяв участь в Міжнародному З'їзді православної молоді

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31