У Бориспільській єпархії відбулося перше засідання літургічної комісії

У Бориспільській єпархії відбулося перше засідання літургічної комісії16 червня 2014 р., з благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, керуючого Бориспільскою єпархією відбулося перше засідання Літургічної комісії Бориспільської єпархії.

До складу комісії увійшли: прот. Димитрій Денисенко – голова, архім. Спиридон (Ходанич), прот. Олександр Журавльов, архім. Феогност (Юраш), прот. Михаїл Тарасенко, прот. Олександр Попов, прот. Георгій Бойко, прот. Геннадій Спатарь, прот. Тарасій Степаненко, ієром. Назарій (Омеляненко), прот. Мирослав Бариляк, прот. Олександр Стасів.

Засідання розпочалося виступом голови Літургічної комісії Бориспільської єпархії прот. Димитрій Денисенко, в якому було окреслено проблематику літургічних питань в Церкві. 

Потім відбулася дискусія з питань порядку денного. Зокрема учасниками зборів було розглянуто питання особливостей таїнства Причастя та Сповіді учасників бойових дій, обовязків священства у воєнний час, особливостей спілкування священника з прихожанами, які мають протилежні політичні погляди, питання звершення таїнства Шлюбу в суботу та питання вінчання хрещених батьків однієї дитини, підготовки до святкування 1000-річчя преставлення свв.Бориса та Гліба.

Ці напрацювання найближчим часом будуть спрямовані для їхнього подальшого розгляду єпархіальному архієрею та після благословення висвітлені на єпархіальному сайті.

У Бориспільській єпархії відбулося перше засідання літургічної комісії

У Бориспільській єпархії відбулося перше засідання літургічної комісіїУ Бориспільській єпархії відбулося перше засідання літургічної комісії