ВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табір

ВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірЗ благословення керуючого Бориспільською єпархією, митрополита Бориспільського і Броварського Антонія почав працювати православний дитячий табір "ЗЕНЯТКА БОРИСА ТА ГЛІБА" при храмі святих Бориса і Гліба.

Відкрився табір в День Святого Духа. Молебень на добру справу відслужив настоятель храму святих Бориса і Гліба протоієрей Димитрій Денисенко.

Молебень на початок дня, сніданок, традиційна прибирання території навколо храму, розбиття на команди, перші заняття, веселі ігри - так пройшов перший день у таборі. Всього в таборі 20 дітей.

Діти розділилися на дві команди по іменах. Кожна з команд висунула свій основний лозунг, оформила емблему та заспівала пісню. А щоб було що згадати, діти почали вести "Щоденник табору".

Кожен табірний день має свою назву. В розкладі занять і паломницькі поїздки до монастирів Києва і відпочинок на річці Десна і практичні заняття з Закону Божого бо «Вчення через вчинки і життя є найкраще вчення» (святитель Іоанн Златоуст). На заняттях недільної школи діти вивчають теоретичну частину, а в літньому таборі за рахунок постійного взаємного спілкування, духовних бесід з батюшкою, спільних заходів, обговорення життєвих ситуацій, розвиваючих і пізнавальних ігор, паломницьких поїздок і походів дорослі і діти вчаться терпіти, поважати і любити один одного.

Головне, чого ми будемо вчитися у таборі - добрим відносинам. Начебто просто, але й не дуже, ми всі разом потім відповідали батюшці, що означає бути добрими: поважати один одного, не злитися, не лаятися, не битися. А він додав: навчитися терпіти один одного, навчитися розуміти.

Що хотілося б побачити в дітях в результаті табірної роботи - це віра в Бога, схильність до добрих вчинків і уникнення зла, мирне спілкування між собою і з дорослими, турбота про ближнього. Ми вважаємо, що своєю роботою ми сіємо зерно християнської віри в душі дітей, яке в подальшому принесе відповідні плоди. «Якщо людина отримала духовну допомогу в дитинстві, то він знову прийде в себе, навіть збившись зі шляху» - говорить старець Паїсій Святогорець.

Сподіваємось, що з Божою допомогою діти зміцніють і духовно і тілесно.

ВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табір

ВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табір

ВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табірВИШГОРОД. При Борисо-Глібській парафії розпочав роботу православний дитячий табір