Керуючий справами УПЦ освятив храм на честь Трьох святителів на території Полтавської духовної семінарії

Керуючий справами УПЦ освятив храм на честь Трьох святителів на території Полтавської духовної семінарії12 жовтня, в день святкування Собору святих, що в землі Полтавській просіяли, у Комсомольську, на території Полтавської місіонерської духовної семінарії відбулося урочисте освячення дерев'яного храму на честь Трьох Святителів - Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого.

Чин освячення храму та першу Літургію очолив Керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Його Високопреосвященству співслужили: ректор Полтавської духовної семінарії митрополит Полтавський і Миргородський Филип, єпископи - Новокаховський і Генічеський Філарет, Кременчуцький і Лубенський Миколай, Олександрійський і Світловодський Боголєп.

За богослужінням молилися: Міністр культури України Леонід Новохатько, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовиченко, голова Полтавської обласної ради Іван Момот, міський голова Комсомольська Сергій Супрун.

Після закінчення богослужіння владика Антоній звернувся до парафіян храму і студентів Полтавської семінарії з архіпастирським словом.

Далі, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України, митрополит Антоній вручив нагороди, всім хто потрудився над створенням Трьохсвятительського храму.

Після освячення, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній і митрополит Полтавський і Миргородський Филип відвідали Полтавську місіонерську духовну семінарію.

Гості оглянули будівлю семінарії, відвідали домовий храм в ім'я преподобного Нестора Літописця, бібліотеку, актовий зал, кімнати гуртожитку студентів, а також іконописний клас.

За матеріалами сайту Полтавської єпархії УПЦ