Керуючий Бориспільською єпархією взяв участь у відкритті ХІ Міжнародного фестивалю православного кіно “Покров”

Керуючий Бориспільською єпархією взяв участь у відкритті ХІ Міжнародного фестивалю православного кіно “Покров”11 жовтня у Національній опері України відбулося урочисте відкриття XI Міжнародного фестивалю православного кіно "Покров", присвяченого святкуванню 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Відкриття фестивалю благословив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Архіпастир привітав присутніх у залі та наголосив на важливості православного кіно для сучасного суспільства.

У день відкриття фестивалю відбулася світова прем'єра повнометражного художнього фільму "Лука" (2013) про православного єпископа і видатного хірурга святителя Луку (Войно-Ясенецького).

Особливістю цьогорічного фестивалю є те, що вперше за його історію організовано пряму онлайн-трансляцію показів кращих фільмів фестивалю. Це дозволить шанувальникам православного кіно (в тому числі — інвалідам) по всьому світу стати активними учасниками і глядачами фестивалю.

Конкурсна програма XI "Покрова" містить 61 стрічок християнського змісту в номінаціях ігрового, документального, короткометражного та анімаційного кіно, створених за останні два роки в різних країнах світу.

Урочисте закриття XI фестивалю православного кіно "Покров" відбудеться в день свята Покрова Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, в Будинку кіно (вул.Саксаганського, 6) о 18.00.

Дивитися конкурсні фільми можна буде традиційно безкоштовно в кінозалах Будинку кіно та віртуально - на сайті фестивалю: www.pokrovkino.com.

У рамках фестивалю буде проведено круглий стіл на тему "Як створювати короткометражне кіно". Також планується провести ряд творчих зустрічей з відомими акторами і режисерами, а учасників фестивалю чекає цікава паломницька програма по святих місцях Києва.

Керуючий Бориспільською єпархією взяв участь у відкритті ХІ Міжнародного фестивалю православного кіно “Покров”Керуючий Бориспільською єпархією взяв участь у відкритті ХІ Міжнародного фестивалю православного кіно “Покров”Керуючий Бориспільською єпархією взяв участь у відкритті ХІ Міжнародного фестивалю православного кіно “Покров”

 

 

Прес-служба УПЦ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31