Неділя 6-та після Пасхи

Неділя 6-та після Пасхи21 травня 2023 року, у Неділю 6-ту після Пасхи, про сліпого, день пам‘яті апостола і євангеліста Іоанна Богослова, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Недільне богослужіння відбулось у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.  

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.  

На сугубій єктенії піднесли до Господа особливі прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

У молитві після єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.  

Також була піднесена заупокійна молитва за всіх, хто постраждав за віру Христову у часи лихоліття безбожної влади.  Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську та дияконську хіротонії.

Священником став диякон Андрій Макущенко, клірик столичного храму на честь святої великомучениці Варвари при Київській обласній лікарні, дияконом – Даниїл Мартинов, студент ІІ курсу магістратури Київської духовної академії.  

Після Літургії Предстоятель очолив заупокійну літію за жертвами політичних репресій.

ФОТО