Божественна літургія у Свято-Покровському Красногірському жіночому монастирі

Божественна літургія у Свято-Покровському Красногірському жіночому монастирі21 квітня 2023 р., у Світлу п'ятницю та свято ікони Божої Матері "Живоносне Джерело", на запрошення митрополита Черкаського і Канівського Феодосія, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолив Божественну літургію у Свято-Покровському Красногірському жіночому монастирі, що поряд із Золотоношею.

 

Архієрею співслужили вікарії Черкаської єпархії: архієпископ Золотоніський Іоанн та єпископ Корсунь-Шевченківський Антоній, благочинний єпархії у справах монастирів.

Архіпастирям співслужило духовенство єпархії та гості у священному сані.

За богослужінням молилися настоятелька Красногірського монастиря ігуменія Арсенія з сестрами та ігумені жіночих монастирів Черкаської єпархії.  

На Літургії було піднесено молитву за мир в Україні та Церкву, що потерпає від гонінь. Наприкінці Літургії відбувся Хресний хід до монастирського святого джерела, де архієреї у співслужінні духовенства звершили водосвятний молебень.

Після богослужіння митрополит Антоній звернувся до парафіян і паломників обителі з архіпастирським словом. "Пасха - це свято, що виступає фундаментом християнського світогляду. Через Воскресіння Христове нам відкривається вся перспектива вічності. У цьому святі також полягає основа нашої любові, бо через Воскресіння відкривається безмежна любов Бога до людини", - зазначив архієрей.

Керуючий справами УПЦ подякував митрополиту Черкаському і Канівському Феодосію за запрошення звершити Літургію в Красногірському монастирі та помолитися разом із монахинями, які своїм життям свідчать про Воскреслого Христа і являють собою приклад твердого стояння у вірі.

Закликавши православних черкащан не падати духом у складних обставинах життя, митрополит Антоній висловив молитовну підтримку керуючому Черкаською єпархією митрополиту Феодосію, який перебуває зараз під арештом за свої переконання і твердість у стоянні за віру і Церкву.

Для духовного зміцнення вірних чад Церкви, яка зазнає гонінь, владика Антоній нагадав слова сповідника XX століття архімандрита Софронія (Сахарова), сказані ним наприкінці життя: "Я безмірно вдячний Богові за те, що Він дав мені можливість жити за часів, коли можна не лише проповідувати Слово Боже, а й постраждати за нього".

Від імені керуючого Черкаською єпархією, митрополита Черкаського і Канівського Феодосія, єпископ Корсунь-Шевченківський Антоній подякував високому гостю за відвідання Красногірської обителі та за його молитовну участь у церковному житті православної Черкащини.

ФОТО

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31