Неділя Хрестопоклонна

Неділя Хрестопоклонна 19 березня 2023 року, у Неділю третю Великого посту, Хрестопоклонну, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив урочисте богослужіння на площі біля Хрестовоздвиженського храму Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Перед Божественною літургією Предстоятель очолив чин хіротесії у чтеці над студентами 4-го класу Київської духовної семінарії та I курсу Київської духовної академії.

Блаженнішому владиці співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Обухівський Іона, архієпископ Арцизький Віктор, архієпископ Баришівський Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство Лаври.

Зі своїм архіпастирем молились тисячі вірян Української Православної Церкви.  

Після читання святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.  

На сугубій єктенії піднесли до Господа особливі прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після єктенії Блаженніший архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.  

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію випускника Київської духовної академії Михайла Потрогоша.

Новий диякон служитиме у соборі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських у Василькові.  

Наприкінці Літургії відбулося поклоніння Чесному Хресту, після чого архіпастир привітав віруючих з Хрестопоклонною неділею та благословив усіх.

ФОТО

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31