ХІІ-та щорічна студентська конференція

ХІІ-та щорічна студентська конференція З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, 14 березня 2023 року в Актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (корпус №45) відбулось відкриття ХІІ щорічної студентської конференції «Студентська наука в духовній школі», організована Київською духовною академією і семінарією.

 

До президії на пленарному засіданні увійшли: Керуючий справами Української Православної Церкви заслужений професор митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, ректор Київської духовної академії і семінарії професор архієпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи професор єпископ Згурівський Амвросій, проректор з науково-богословської роботи професор Бурега Володимир Вікторович та проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин).

Відкриваючи пленарне засідання владика ректор привітав присутніх з початком роботи щорічної студентської конференції.

Після цього заслужений професор КДА митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав вітальне слово Блаженнішого Митрополита Онуфрія до організаторів та учасників конференції.

Далі, відповідно до порядку денного засідання, із доповіддю на тему: «Преподобний Антоній Печерський і традиції ісихазму в Києво-Печерській Лаврі домонгольського періоду» виступив керуючий справами УПЦ.

Доповідь митрополита Антонія була присвячена 950-річчю з дня преставлення преподобного Антонія Печерського, якого Церква вшановує як начальника давньоруського чернецтва і засновника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Після доповіді митрополита Антонія, доповідь на тему: «Проблема календаря в Православній Церкві: історія та сучасність» виголосив архієпископ Білогородський Сильвестр. Владика ректор у своїй доповіді розглянув одне з актуальних питань, що активно обговорюється в українському суспільстві.

Далі з доповідями виступили: студенти ІІ курсу магістратури ієромонах Павел (Вітрюк) «Обновленський Київський митрополит Інокентій (Пустинський, 1924–1928) та доля Києво-Печерської Лаври» та Сироткін Євген «Обоснование Ин. 13:34 в контексте богословия апостола Иоанна Богослова».

На завершення пленарного засідання відбулась презентація останніх видань Київської духовної академії, яку провів професор Володимир Вікторович Бурега. Зокрема, присутнім були презентовані: друковане видання Трудів Київської духовної академії, що містить у собі одразу 2 випуски «№36 та №37; навчальний посібник для духовних навчальних закладів з Пастирського богослов’я авторства професора Київської духовної академії митрополита Черкаського і Канівського Феодосія; книга проректора з навчально-методичної роботи архімандрита Філарета «Полемика с Арианами в трактате Вигилия, епископа Тапского, «Диалог против ариан, савеллиан и фотиниан» та переклад Псалтиря або Книги псалмів українською мовою, рецензований Київською духовною академією, відредагований і адаптований згідно з богослужбовою традицією Української Православної Церкви. Переклад Псалтиря презентував науковий редактор викладач КДА, кандидат богослов’я Сергій Васильович Ковач.

Після заверешення пленарного засідання конференція продовжила роботу на 7-ти секціях.

ФОТО

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31