Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа

Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа19 січня 2023 року, у день Святого Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Баришівський Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, гості у священному сані та духовенство монастиря.

На малому вході Блаженніший архіпастир нагородив насельника Лаври архімандрита Аврамія (Лотиша) правом носіння другого наперсного хреста.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

На заупокійній єктенії помолились про жертв авіакатастрофи у Броварах та про упокоєння у Царстві Небесному усіх загиблих під час війни.

Після богослужіння у Києво-Печерській Лаврі, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив велике освячення води на Дніпрі в Оболонському районі Києва, біля Свято-Покровського собору. На завершення чину освячення Предстоятель окропив вірян святою водою та привітав паству зі святом Богоявлення.

ФОТО ЛІТУРГІЯ

ФОТО ОСВЯЧЕННЯ ВОДИ

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31