Неділя 26-ту після П’ятидесятниці

Неділя 26-ту після П’ятидесятниці11 грудня 2022 року, у Неділю 26-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну лiтургiю у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.  

 

За богослужінням ієрархи УПЦ на чолі з Предстоятелем звершили архієрейську хіротонію архімандрита Іакова (Галандзовського) у єпископа Дрогобицького, вікарія Львівської єпархії. Нового архієрея обрав для цього служіння Священний Синод УПЦ на останньому засіданні 23 листопада. Наречення новообраного відбулось 26 листопада у резиденції Предстоятеля у Феофанії.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Обухівський Іона, архієпископ Баришівський Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Дрогобицький Іаков, духовенство обителі та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

Архіпастир пояснив вірянам євангельський уривок про зцілення Господом згорбленої жінки. «Тлумачі святого Євангелія кажуть, що образ згорбленої жінки є образом грішника, який дбає лише про земне і про Небо навіть і думати не хоче, й нічого не робить для того, щоб щось собі придбати для Неба», — зокрема зазначив Архіпастир.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Божественної літургії Блаженніший владика звернувся до єпископа Дрогобицького зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. Було зроблено традиційне фото єпископів, які брали участь у хіротонії. Владика Іаков подав вірянам своє перше архіпастирське благословення.

ФОТО

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31