Введення у храм Пресвятої ї Богородиці

Введення у храм Пресвятої ї Богородиці4 грудня 2022 року, у Неділю 25-ту після П’ятидесятниці, свято Введення у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у головному соборі Свято-Пантелеймонівського жіночого монастиря Києва (у Феофанії).  

 

За богослужінням ієрархи УПЦ на чолі з Предстоятелем звершили архієрейську хіротонію архімандрита Никити (Сторожука) у єпископа Івано-Франківського і Коломийського, керуючого Івано-Франківською єпархією. Нового архієрея обрав для цього служіння Священний Синод УПЦ на останньому засіданні 23 листопада.

Наречення у єпископа відбулось напередодні свята Введення у Феофанії.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Хотинський Веніамін, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита, духовенство обителі та гості у священному сані.

За богослужінням також молилися настоятелька монастиря ігуменя Єлисавета (Андрєєва) із сестрами, паломники та парафіяни обителі.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Херувимської пісні Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив священницьку хіротонію клірика Чернівецько-Буковинської єпархії протодиякона Димитрія Щербана.

Після Євхаристичного канону Предстоятель висвятив у диякона Олексія Мартинюка, студента 4 класу Київської духовної семінарії.

На завершення богослужіння Блаженніший владика звернувся до єпископа Івано-Франківського і Коломийського Никити зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією владика Никита подав вірянам своє перше архіпастирське благословення.

ФОТО

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31