Пам’ять святителя Іоанна Златоуста

Пам’ять святителя Іоанна ЗлатоустаУ день пам’яті святителя Іоанна Златоуста, архієпископа Константинопольського та 5-ої річниці освячення Академічного храму на честь Різдва Божої Матері після реставрації та розпису, 26 листопада 2022 року, у цьому ж храмі була звершена Божественна літургія.

 

Богослужіння очолив Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, який цього дня відзначає 16-ту річницю свої архієрейської хіротонії.

Його Високопреосвященству співслужили: ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, професорсько-викладацька корпорація та студенти КДАіС у священному сані.

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

За Літургією були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Також були піднесені заупокійні прохання за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.

Після закінчення Літургії був звершений чин славління біля ікони святителя Іоанна Златоуста.

Після цього митрополит Антоній звернувся до присутніх зі словами архіпастирських настанов, привітав владику ректора, професорсько-викладацьку корпорацію, студентів і вихованців КДАіС, а також парафіян Академічного храму зі святом та 5-ою річницею освячення Академічного храму ізакликав на усіх Боже благословення.

Після цього, архієпископ Сильвестр привітав владику Антонія з 16-тою річницею архієрейської хіротонії, подякував за постійну допомогу Його Високопреосвященства Київським духовним школам, а також вручив просфору та подарував пам’ятний подарунок.

ФОТО

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31