Актовий день КДАіС

Актовий день КДАіС9 листопада 2022 року, у день пам’яті преподобного Нестора та Собору святих Київської духовної академії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Цього дня Київська духовна академія і семінарія вшановує пам’ять свого небесного покровителя та відзначає актовий день духовних шкіл.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Васильківський Миколай, архієпископ Арцизький Віктор, архієпископ Баришівський Віктор, ректор КДАіС архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, єпископ Бишівський Кирил, викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані, гості Академії з інших духовних навчальних закладів Української Православної Церкви.

Богослужбові піснеспіви виконували студентські хори під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкала).

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив богослужбовими нагородами викладачів та співробітників КДАіС у священному сані.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Предстоятель звершив дияконську хіротонію Миколая Бардецького, студента 4-го класу Київської духовної семінарії.

Після запричасного вірша зі словом проповіді до вірян звернувся викладач Київських духовних шкіл архімандрит Пантелеімон (Мельник).

Після Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистий річний акт Київської духовної академії і семінарії в актовому залі Києво-Печерської Лаври.

ФОТО:

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31