Неділя 15-та після П’ятидесятниці

Неділя 15-та після П’ятидесятниці25 вересня 2022 року, у Неділю 15-ту після П’ятидесятниці, перед Воздвиженням, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у столичному храмі на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці у районі Святошин.

 

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Васильківський Миколай, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство храму та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до парафіян зі словом проповіді.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Блаженніший Митрополит Онуфрій попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Євхаристичного канону Блаженніший архіпастир звершив дияконську хіротонію Анатолія Руденка, який служитиме у Благовіщенському храмі.

Богослужіння завершилось чином славлення перед іконою свята Різдва Пресвятої Богородиці. Після відпусту Предстоятель привітав настоятеля храму протоієрея Віталія Косовського з 60-річчям. З нагоди ювілею Блаженніший владика нагородив священика орденом преподобного Іова Почаївського I ступеня.

ФОТО: