Прославлення у лику святих святителя Ієрофея (Лобачевського).

Прославлення у лику святих святителя Ієрофея (Лобачевського).11 вересня 2022 року, у Неділю 13-ту після П’ятидесятниці, день Усікновіння чесної глави святого славного пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив святкову Божественну літургію у Дерманському Свято-Троїцькому жіночому монастирі Рівненської єпархії.

 

 

За богослужінням відбувся чин прославлення у лику святих святителя Ієрофея (Лобачевського).

 

За традицією спочатку звершили останню заупокійну літію. Потім секретар Священного Синоду УПЦ митрополит Антоній зачитав рішення Синоду щодо встановлення шанування святого. Було зачитано житіє святителя Ієрофея, святому проспівали тропар, кондак і величання й вклонилися його мощам та іконі.

 

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Поліський і Сарненський Анатолій, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Фастівський Даміан, архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, архієпископ Хотинський Веніамін, архієпископ Рівненський і Острозький Пимен, єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря, єпархії та гості у священному сані.

 

За богослужіння молилась настоятелька обителі ігуменя Вероніка (Зощук) та сестри монастиря.

 

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

 

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

 

Наприкінці богослужіння священнослужителі на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм звершили чин славлення. Після відпусту Предстоятель привітав паству зі святом. Керуючий Рівненською єпархією архієпископ Пимен подякував Блаженнішому владиці за архіпастирський візит.

 

ФОТО: