Вчена Рада в КДАіС

Вчена Рада в КДАіС29 серпня 2022 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив засідання Вченої ради Київської духовної академії і семінарії перед початком нового навчального року у духовних школах.

 

До президії Вченої ради також увійшли керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, ректор КДАіС архієпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій та перший проректор протоієрей Сергій Ющик. Участь у засіданні взяли професори та викладачі КДАіС, а також члени адміністрації духовної школи.

Засідання відкрив владика ректор, після його вступного слова до присутніх звернувся Предстоятель.

Блаженніший владика побажав викладачам мудрості і терпіння, а студентам — послуху і терпіння.

Архіпастир закликав звернути увагу не тільки на виховання розуму, а й на здобуття християнських чеснот. За словами Предстоятеля, хоча наступний навчальний рік не буде легким, але потрібно все сприймати з вдячністю Богу.

Потім архієпископ Сильвестр повідомив про зміни в адміністрації та викладацькій корпорації КДАіС.

Проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин) проінформував про результати вступних іспитів на денне та заочне відділення, про затвердження навчального та календарного планів на І семестр 2022/23 навчального року. Також були визначені кандидатури на стипендії ім. Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) та Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

З повідомлення про підготовку до міжнародних конференцій та урочистого акту на 9 листопада виступив проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега. Визначено було ХІV Міжнародну науково-практичну конференцію «Духовна та світська освіта: історія взаємин – сучасність – перспективи» провести 18 жовтня 2022 року і присвятити їх 300-річному ювілею з Дня народження преподобного Паїсія Величковського і 30-річчю відродження Київської духовної академії. Урочистий акт 9 листопада, у день пам’яті преподобного Нестора Літописця, буде присвячено 375-річчю з дня упокоєння святителя Петра Могили.

Після звітів владика ректор подякував усім, хто долучається до допомоги Київським духовним школам.

Заслухавши рецензії професора Сергія Михайловича Бортника і професора Олександра Вадимовича Левка на монографію проректора з навчально-методичної роботи архімандрита Філарета (Волошина) «Полемика с арианами в трактате Вигилия, епископа Тапского “Диалог против ариан, савеллиан и фотиниан”», Вчена рада ухвалила рішення про її публікацію.

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав на усіх Боже благословення.

ФОТО:

Останні новини