Українська Православна Церква урочисто відзначила 1034-річчя Хрещення Русі

Українська Православна Церква урочисто відзначила 1034-річчя Хрещення Русі 28 липня 2022 року, у день пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира та з нагоди Дня Хрещення Русі, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив урочисте богослужіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

 

Божественна літургію відбулась на площі перед Успенським собором обителі. Предстоятелю співслужили голова Церковного суду УПЦ митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополити, архієпископи, єпископи та духовенство Української Православної Церкви.

Богослужбові піснеспіви виконували митрополичий хор під керівництвом архімандрита Геронтія (Борисевича) та хор Київських духовних шкіл під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка).

Після читання Слова Божого Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів про рівноапостольного князя Володимира та закликав молитися святому про нашу Батьківщину, адже він хрестив народ Київської Русі – держави, наступницею якої сьогодні є Україна.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Літургії розпочався святковий молебень і віряни на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм пройшли хресним ходом до Дальніх печер Києво-Печерської обителі. Там була піднесена молитва святому князю Володимиру. Вірян окропили святою водою. Блаженніший владика привітав паству зі святом та побажав Божого благословення і миру.

ФОТО:

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31