Престольне свято Ольгинського собору Києва

Престольне свято Ольгинського собору Києва24 липня 2022 року, у Неділю 6-ту після П’ятидесятниці, в день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Ольгинському соборі м. Києва.

 

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, архієпископ Васильківський Миколай, архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Бородянський Марк, клірики Свято-Ольгинського собору та гості храму у священному сані.

На малому вході архіпастир відзначив богослужбовою нагородою клірика храму священика Андрія Зеленюка.

У слові проповіді після читання Святого Євангелія Блаженніший владика розповів пастві про святу княгиню Ольгу.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.