Митрополит Антоній взяв участь у засіданні Вченої Ради КДАіС.

Митрополит Антоній взяв участь у засіданні Вченої Ради КДАіС.Під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, 9 червня 2022 року в Київських духовних школах пройшло підсумкове засідання Вченої ради у 2021/2022 навчальному році.

До президії засідання увійшли: ректор Київської духовної академії і семінарії професор єпископ Білогородський Сильвестр, керуючий справами УПЦ, заслужений професор митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, проректор з виховної роботи доцент єпископ Згурівський Амвросій, перший проректор професор протоієрей Сергій Ющик та вчений секретар доцент протоієрей Василій Яковчук.

Участь у засіданні взяли члени адміністрації та професорсько-викладацька корпорація.

На початку засідання владика ректор коротко розповів про особливості навчального процесу у 2021/2022 навчальному році та коротко окреслив Порядок денний Вченої ради. Зокрема, владика Сильвестр розповів як Академія жила у другому семестрі, у якому розпочалась війна, яка триває і сьогодні. Ректор подякував Предстоятелю Української Православної Церкви за постійну підтримку та молитви за викладачів і студентів Київських духовних шкіл, також подякував усім архієреям-викладачам за всебічну допомогу Академії, а викладацькій корпорації за жертовні труди. Крім того, Преосвященніший владика висловив подяку усім благодійникам Академії, які у тяжкі воєнні часи, продовжують допомагати Київським духовним школам.

Після цього ректор КДАіС запросив до слова Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Предстоятель, звертаючись до присутніх, зауважив: «Приємно бути тут і бачити тих людей, які мужньо переживають ці складні воєнні часи. Складні часи або скорботи — це екзамени, які Господь дає нам для того, щоб ми зміцнювалися у вірі, у любові. Приємно, що уся корпорація успішно склала цей екзамен — практичне богослов’я.  Скорботи не зламали вас і зробили міцніше та сильніше», — сказав Блаженніший владика.

Розмірковуючи про навчальний рік в Київських духовних школах, а особливо про останні місяці, Предстоятель УПЦ сказав: «Приємно, що незважаючи на усі складнощі воєнного часу, виховний і навчальний процес не був остаточно припинений. Плодами ж цього навчального процесу є захисти робіт, які нещодавно пройшли в Київських духовних школах, і сьогоднішній захист кандидатських дисертацій».

Наостанок, Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав усім викладачам укріплятись у терпінні, любові і закликав Боже благословення.

Далі, відповідно до Порядку денного, відбулись захисти кандидатських дисертацій аспірантів ІІІ курсу КДА архідиякона Анатолія (Чирченка) та протоієрея Василя Шафара. Після успішних захистів Предстоятель Української Православної Церкви вручив аспірантам кандидатські значки.

Після захистів Вчена рада затвердила протоколи атестаційних комісій по захисту бакалаврських, магістерських і дипломних робіт. Нагадаємо, 6-7 червня в КДА відбулись захисти випускних кваліфікаційних робіт. Відповідно до тематики роботи були розподілені для захисту на 3-х атестаційних комісіях. Головою 1-ої атестаційної комісії був єпископ Білогородський Сильвестр, 2-ої — доцент Олег Оттович Надь та 3-ої — проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега.

Проректор з виховної роботи прозвітував про стан виховної роботи за поточний навчальний рік. Зокрема, владика зазначив, що станом на сьогодні на денному відділенні навчається 241 студент.

Наприкінці засідання відбулось затвердження тем наукових робіт студентів денного і заочного відділень, після чого Блаженніший Митрополит Онуфрій удостоїв викладачів та співробітників КДАіС, які у поточному семестрі відсвяткували свої ювілеї, орденами Української Православної Церкви.

ФОТО: