Пасха Христова

Пасха ХристоваУ ніч з 23 на 24 квітня 2022 року, свято Світлого Христового Воскресіння, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив пасхальну утреню та урочисту Божественну літургію в храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. 

 

Богослужіння розпочалось з пасхальної полуношниці. Потім священнослужителі на чолі з Блаженнішим архіпастирем пройшли хресною ходою навколо Успенського собору Лаври.

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, гості у священному сані та духовенство монастиря. Богослужбові піснеспіви виконували братський хор обителі та митрополичий хор під керівництвом архімандрита Геронтія (Борисевича).

Наприкінці пасхальної утрені єпископ Баришівський Віктор виголосив  огласительне Слово на Святу Пасху святителя Іоанна Златоуста.

Блаженніший владика привітав паству з Воскресінням Христовим та роздав пасхальні подарунки вірянам.

За традицією священнослужителі прочитали святе Євангеліє на різних мовах

Після запричасного вірша єпископ Ірпінський Лавр зачитав Пасхальне послання Блаженнішого Митрополита Онуфрія до всіх вірних чад УПЦ.

Пасха ХристоваПасха ХристоваПасха ХристоваПасха ХристоваПасха ХристоваПасха ХристоваПасха ХристоваПасха ХристоваПасха Христова 

Останні новини