Неділя 5-та Великого посту.

 Неділя 5-та Великого посту.10 квітня 2022 року, у Неділю 5-ту Великого посту, день пам’яті преподобної Марії Єгипетської, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. 

 

Під час богослужіння Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Бородянський Марк, братія та гості монастиря у священному сані.

Під час Божественної Літургії Блаженніший владика нагадав у своєму архіпастирському слові про подвиг великої святої, життя якої читалося за богослужінням на минулій седмиці.

«Прп. Марія Єгипетська нагадує нам про величину милосердя Божого, — сказав Архіпастир. — Ми повинні ненавидіти гріх, і поки живемо на землі, ми маємо можливість покаятися».

На сугубій єктенії піднесли прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

В особливій молитві, яка підноситься зараз у храмах УПЦ, Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Літургії Предстоятель привітав усіх із недільним днем і прикликав на віруючих Боже благословення.

  Неділя 5-та Великого посту. Неділя 5-та Великого посту. Неділя 5-та Великого посту. Неділя 5-та Великого посту. Неділя 5-та Великого посту. Неділя 5-та Великого посту.