Блаженніший Митрополит Онуфрій разом із митрополитом Антонієм взяли участь у державних урочистостях із нагоди 30-ї річниці Дня незалежності

Блаженніший Митрополит Онуфрій разом із митрополитом Антонієм взяли участь у державних урочистостях із нагоди 30-ї річниці Дня незалежності24 серпня 2021 року, у 30-у річницю незалежності України, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь в урочистих заходах до Дня незалежності України.

 Урочистості на території Національного заповідника «Софія Київська» та на Софійській і Михайлівській площах у Києві очолив Глава держави Володимир Олександрович Зеленський.

На святковому заході біля Софійського Собору Блаженнішого Митрополита Онуфрія супроводжували Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та  архієпископ Обухівський Іона, вікарій Київської єпархії.

Предстоятель звернувся до Президента України та глав і представників конфесій і релігійних організацій, вітаючи з 30-ю річницею незалежності України.

«За ці 30 років ми спільно пережили різні випробування. У нас були як втрати, так і досягнення, але ми відбулися як держава. Важливо, щоб подальше життя в нашому спільному українському домі ми будували на основі взаємоповаги, рівних прав і можливостей для кожного громадянина і для кожної конфесії та, що є особливо важливим, на основі традиційних моральних цінностей. Адже саме з прийняттям християнства наш народ отримав своє нове народження, нове дихання і відкрив нову сторінку своєї історії», – сказав Архіпастир.

У заході «Благословення України», який традиційно в День Незалежності проходить у Святій Софії, беруть участь глави основних конфесій України.