Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у презентації богословського термінологічно-правописного порадника

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у презентації богословського термінологічно-правописного порадникаУ п’ятницю, 9 липня 2021 року, з благословення  Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у приміщенні музею духовно-просвітницького центру «Апостоли» при ставропігійному храмі на честь Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів на Осокорках у м. Києві пройшла конференція «Апостольські читання» на тему: «Катехизація в новому вимірі: реалії та можливості». Організаторами заходу виступила Київська духовна академія і семінарія та ставропігійний храм на честь Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів.

Перед початком роботи форуму настоятель храму протоієрей Миколай Різун звершив молебень, після чого відбулось відкриття форуму. В роботі конференції взяли участь керівник міжпарафіяльного духовно-просвітницького центру «Апостоли» Алла Медвецька, представники Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства Української Православної Церкви, представники православних богословських курсів і педагогічних товариств, парафіяльних духовно-просвітницьких центрів і недільних шкіл Києва та області. 

Роботу конференції висвітлювали українські телеканали.

Під час конференції відбулась презентація богословського термінологічно-правописного порадника для студентів духовних навчальних закладів та викладачів недільних шкіл. Участь у презентації також взяли ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр та члени видавничої групи.

Видання Порадника здійснено з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви за сприяння Керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія. До видавничої групи увійшли: професор протоієрей Ростислав Снігірьов, проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин), професор протоієрей Володимир Савельєв, ієрей Михайло Антонюк, доцент Олександр Вадимович Левко та Сергій Васильович Ковач.

Під час презентації митрополит Антоній розповів про причини появи Порадника та роботу над ним. Зокрема, було зазначено, що у виданні подано словник української богословсько-церковної лексики, надаються поради щодо її вживання та правопису. Книга призначена для студентів православних духовних навчальних закладів, викладачів та учнів недільних шкіл, буде також корисною для видавців, редакторів і коректорів церковних видань. У своєму слові владика наголосив, що робота по виданню словників буде продовжена і вони будуть відповідати не тільки українському правопису і лексиці, але й церковній традиції.

Також Високопреосвященніший владика відповів на питання учасників конференції.

Після закінчення презентації митрополит Антоній та члени видавничої групи відповіли на питання журналістів.

 Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у презентації богословського термінологічно-правописного порадникаМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у презентації богословського термінологічно-правописного порадникаМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у презентації богословського термінологічно-правописного порадникаМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у презентації богословського термінологічно-правописного порадникаМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у презентації богословського термінологічно-правописного порадникаМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у презентації богословського термінологічно-правописного порадника

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31